Familie en relaties

Een huwelijk, samenwonen of een scheiding, het heeft vaak gevolgen voor uw financiële situatie. Maar ook een sterfgeval met bijbehorende erfenis heeft een geldkant. Want weet u bijvoorbeeld dat u belasting moet betalen over een erfenis? Kortom: familie en relaties hebben invloed op uw financiële situatie. Laat u goed informeren mocht er iets in uw persoonlijke situatie veranderen. Dat kan bij ons.

U kunt trouwen in gemeenschap van goederen of op huwelijkse voorwaarden. Daar is een groot verschil tussen die financieel bepaalde consequenties heeft. Zeker als het huwelijk spaak loopt. Een scheiding is nooit leuk en al helemaal niet als er ruzie komt over de financiële afwikkeling. Bovendien, u moet na uw huwelijk verder. Hoe doet u dat? Waar heeft u recht op.

En wat te doen bij het overlijden van uw partner. Wat is er financieel geregeld? Waar heeft u recht op en waar moet u rekening mee houden? Krijgt u een uitkering, pensioen en wat moet u betalen aan de belastingen? Naast het verdriet van het gemis van uw partner, kunnen de financiën tot extra zorgen leiden. Laat u daarom goed adviseren. Ook daarvoor kunt u bij Stadsring51 terecht. Als blijkt dat u meer gespecialiseerd juridisch advies nodig heeft, helpen wij u bij het vinden van een geschikte advocaat.

< terug